B2B-opinion


SPECIALISTER INOM B2B-RESEARCH

B2B-opinion drivs av MarketDirection.

Image description

Senaste nytt

"Nej till Volkswagen och vinster i välfärden"

 

Nedan följer en sammanfattning av resultatet från en undersökning som vi genomförde under april och maj månad i B2B-opinion. Vi inledde undersökningen med att ta tempen på Volkswagens bud på Scania. 


affarsvarldend.png


"Det är fel att låta Volkswagen köpa hela Scania"
Det var en majoritet, 51%, som inte vill att Volkswagen ska tillåtas köpa hela Scania. Bland motiveringarna kan man bland annat utläsa att många vill se de stora, traditionella industriföretagen kvar i svensk ägo och att uppköpet på sikt kommer att vara negativt för Scania. 
 


affarsvarldenc.png


"Nej till vinstmaximering i vård och skola"

Vinster i vård och skola har varit ett hett omdebatterat ämne de senast åren och på vår lite tillspetsade fråga om vinstmaximerande bolag ska tillåtas bedriva vård var svarsmönstret splittrat, men en majoritet är emot.affarsvarldenb.png


"Svag krona är inte bra för Sverige"  

Större enighet fanns inom området svensk krona. Här undrade vi, kanske en aningens provocerande, huruvida det alltid är så att en svag krona är bra för Sverige. Bland de 71% som svarade nej fördes många och bra argumentationer kring exportindustrin, konkurrenskraft och kronkurs.affarsvarldena.png


"Robothandel är fusk"  
Avslutningsvis ställde vi en fråga om robothandel på börsen. Bland de 22% som svarade att robothandel är helt ok var det framförallt argument som att ”så länge det är lagligt är det helt ok” och ”varför skulle det vara fusk att vara smart”. Om undersökningen: 
Undersökningen genomfördes under april och maj månad och besvarades av drygt 3 500 respondenter.

DÄRFÖR SKA DU GÅ MED


Bildbeskrivning

Utöver möjligheten att göra din röst hörd i branschen, får du som medlem i B2B-opinion:

  • Feedback och resultatrapporter från undersökningar du deltar i, och som är relevanta i din yrkesroll.
     
  • Förmåner som inbjudningar
    till events.
     
  • Prenumerationserbjudanden med mera, alltid på dina villkor.

Du svarar självklart endast på de undersökningar du vill besvara, och kan när som helst gå ur panelen, om du skulle vilja det. 

 

Bakom B2B-opinion står MarketDirection. 


MarketDirection etablerar och driver paneler och lojalitetsprogram åt företag som vill driva affärsutveckling och förändring med ett tydligt kundperspektiv.


Klicka här för att gå med!